2017 m. gegužės 5 d., penktadienis

A. B. Curtiss - KELIAS IŠ DEPRESIJOS

Nepamirškite: jeigu jus kankina emocijos, vadinasi, nesate realybėje – tik smegenų požievyje. Privalote pabėgti iš jo į žievę, kad galėtumėte vėl įsitraukti į normalų gyvenimą.

---------------------------------

PATARIMAS Nr. 8: TRISDEŠIMT SEKUNDŽIŲ PAPLŪDIMYJE

Ant savo stalo nuolatos turėkite jūros kriauklę. Galėsite klausytis jūros ošimo.

---------------------------------

PATARIMAS Nr. 16: TIK TO NEDARYKITE!

Ant lapelio surašykite visus darbus, kuriuos planuojate padaryti tą dieną. Vieną darbą iš sąrašo išbraukite.


---------------------------------

PATARIMAS Nr. 1: AŠ MIRŠTU, TU MIRŠTI

Šį pratimą, kuris tikrai yra labai veiksmingas, aš išmokau iš jėzuitų kunigo ir psichoterapeuto Anthony de Mello. Galvodami tik apie save mes visiškai susvetimėjame. Tai tuščias, vienišas ir labai skausmingas pojūtis. Mes prisigalvojame visokiausių neigiamų ir nedraugiškų dalykų apie kitus, apie tai, ką jie galbūt galvoja arba negalvoja apie mus, kaip mes jų nemėgstame ir nesižavime jais.

Štai puikus būdas atnaujinti santykius su draugais ir vėl užmegzti ryšį su savimi, tik šį kartą dar tvirtesnį. Darydami šį pratimą jūs liausitės lyginti save su kitais, nesvarbu, gerąja ar blogąja prasme. Jis neleis piktintis ir nervintis dėl to, ką padarėte arba ko nepadarėte. Jis staiga nukreips jus dosnumo, palankumo, bendrumo ir visuotinės harmonijos keliu. Atsiminkite, kad nors visi ir esame skirtingi, tačiau turime tą pačią paslaptingą praeitį ir bendrą neužtikrintą ateitį. Juk visi kažkada gimėme, taigi kažkada ir mirsime.

O štai ir pratimas: Kai sutiksite seną pažįstamą, su kuriuo praeityje dėl kokių nors priežasčių nerasdavote bendros kalbos, arba naują žmogų, dėl kurio dar nesate tikras, tisiog pasakykite sau: „Aš pats mirštu ir tas žmogus miršta“. Pasistenkite įsijausti į tikrąją šių žodžių prasmę.

---------------------------------

Jeigu sunku pradėti, galbūt nereikia iš karto rėkti į pagalvę. Galime bandyti dejuoti, aimanuoti ar lėtai šokti judindami klubus į šalis. Pamažu pereikite prie rėkimo dalies. Galime tai daryti nestebint svetimoms akims; niekam nereikia mūsų matyti. Bet anksčiau ar vėliau šis pratimas turi būti padarytas, jeigu norime gyventi pilnavertį gyvenimą, o ne būti sukaustytiems savo pačių baimės.

---------------------------------

Mus žudo vengimas pajausti skausmą, nes nuslopinti jausmai kaupiasi raumenyse ir sausgyslėse. Kad šių nuslopintų jausmų nenešiotume savyje, turime žaisdami juos pajausti ir išlaisvinti. Tai nereikalingas ir pavojingas bagažas.



---------------------------------


PRATIMAS Nr. 14: JUOKIS IR PASAULIS JUOKSIS SU TAVIMI


Jeigu norite šiek tiek atsiriboti nuo savo jausmų, tyliai juokitės dešimt minučių (arba garsiai, jei esate vieni). Tai bus labai sunku, nes mes tokius dalykus laikome kvailais ir nenorime jų daryti ilgiau nei tris sekundes. Iš karto pasakysime: „Ak, nepadeda.“ Bet reikia toliau daryti šį pratimą; jis ypač veiksmingas juokiantis garsiai. Atkreipkite dėmesį, koks juokas kyla: drovus, kvailas, netikras pilvo juokas, nuolankus, „nekenčiu juoktis“ juokas, aštrus, džiaugsmingas ar silpnas. Tai labai retai iškart pavyks, todėl nepasiduokite. Kitą kartą vėl bandykite.


---------------------------------


PRATIMAS Nr. 21: DŽIAUKITĖS


---------------------------------

Mes galime džiaugtis natūraliai, jeigu tik to pareikalausime. Kada tik norime. Netgi kai esame prislėgti. Mums tiesiog reikia lėčiau elgtis. Viską trumpam pristabdyti. Visiškai atsipalaiduoti. Paieškoti ko nors, kas mums kelia džiaugsmą. Džiaugsmas yra visur. Visą laiką. Mums tiesiog reikia jį pasiimti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą