2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Mark Stevenson - optimisto kelionė į ateitį

Materiją galėsime apdoroti taip, kaip kompiuteriai apdoroja informaciją, ir gamyklas, kurios specializuojasi gaminti vieną gaminį, pakeis programuojamos gamyklos, arba „materijos spausdintuvai“, galintys pagaminti miriadus gaminių, jei tik jiems pateikiami tinkami projektai ir žaliavos. Užsakomų gaminių gamyba šiomis universaliomis mašinomis atsieis tik dalelę kainos, reikalingos gamybai dabartiniais metodais.

---------------------------------------------------

Sėdėdamas Kunfunadu salos paplūdimyje, ėmiau stebėtis, kad praeities pasaulis taip pančioja mano mąstyseną ir protą. Kas žinojo, kad galėsime išvengti mirties, išnaudoti patį gyvybės kodą, kad mašinos galės mąstyti ir jausti, kad galėsime molekuliniu tikslumu manipuliuoti materiją, kad internetas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, kad duomenys darosi tokie pat tikri, kaip kūnas, kad kūnas ir mašinos gali sisijungti, kad įmanoma gaminti degalus iš saulės šviesos ir oro, valdyti klimatą, atsisakyti centralizuotos elektros tiekimo sistemos ir išnaudoti dangų Žemės dirvožemiams perdaryti?

---------------------------------------------------

Keturiuose žemynuose nukeliavau daugiau nei šešiasdešimt tūkstančių mylių, kalbėjausi su daugiau nei trisdešimt genijų, susitikau keturis robotus, dalyvavau dviejuose siaubinguose pokalbiuose su kompiuteriais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą